duminică, 3 aprilie 2011

Un trio formidabil!

Am sa prezint un trio formidabil.
Postelnicu-Igas-Viorel Ursu

Postelnicu: general al romanicii socialiste, seful suprem al militienilor. Extrem de banuitor o suspecta si pe ma-sa. Temut datorita prostiei native. Sfarseste activitatea politica fiind inculpat in `Nurnbergul romanesc` film artistic ce a rulat la inceputul anilor `90

Igas: de meserie fin de cununie. Apropiatii il numesc Falconetti. Stapanul sau il striga `baiatul asta` Un mare iubitor de invatatura toceste bancile unui liceu de comuna pana la 24 ani. Aude de Proust si de` In cautarea timpului pierdut.(La umbra fetelor in floare)` si incearca sa recupereze. Impusca rapid 3 ID-uri si se prezinta cu ele in dinti la `realesu`. Jura credinta vesnica si este numit sef suprem peste tablagii. Aici remarcam asemanarea cu alte numiri interesante (si se poate trece tot guvernul)……..

Viorel Ursu: Presedinte de Trubunal Militar joaca intr-o noua productie cinematografica damboviteana! Locul initial al filmarilor: Sibiu anii `90. Rezolva problema la Bucuresti si este numit ministru militienilor. Gaseste la noul loc de munca un curcubeu fascinant: GRU, 2 ¼, mossad, CIA, in fine, numai minunatii.
Isi propune sa faca o ciorba de fasole dar gaseste numai din cea pestrita. Alege ce poate (sau ce are voie) si pune ciorba pe foc. Se teme de aerele (sau vaturile) ce urmeaza dupa fasole si schimba apa doar odata. Analizeaza si se retrage strategic, dar vai uita fasolea nesarata, pe foc si culmea cu capacul pus!
-Lasa-l sa sara la altul in fata! isi zice si pleaca.
Personaj cu un discurs agreabil cu inteligenta si sarm nu se inregimenteaza in nici un fel. Nu este dorit sau ramane un fricos? Nu reusesc sa deslusesc acest lucru pentru ca am impresia ca poate fi un bun teoretician sau ideolog.

Aceste sunt alte personaje ale romanicii! Bune, rele, sunt (au fost) ale noastre si trebuie sa ni le asumam. Fara asumare lor nu suntem cu nimic mai prejos decat pdl-ul care incepe sa fluture din ce in ce mai des teze naziste, teme ce trebuie urmarite.
Eu, tu, `ce opresc`?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu