luni, 20 februarie 2012

Democratia este suportabila.

Sistemele sociale trebuie definite prin ce urmaresc. Democratia poate este degenerata in esenta, poate ca a pierdut din principiile antice dar este singurul sistem care mentine libertatea si demnitatea umana. Am mai spus-o si o repet: defectul democratiei consta in lipsa meritocratiei, in lipsa procedurilor de selectie a valorilor. Tutea spunea ca democratia este sufragiu turmei si numai norocul aduce in fata un individ merituos. Cred ca are dreptate.
Am trait doua modele de democratie.
Cea populara in care aveam drept de a alege si a fi ales. Pana aici era OK. Votam pt. sindicalisti, primari, presedinte si cei cu carnet pt. partid.
Din exterior totul era minunat. In esenta totul era fortat si uite asa ne bateam joc de de un principiu.
A urmat democratia originala. Drept de vot, de a fi ales, egalitate blablabla. Un om un vot. Un idiot langa un geniu astfel ca am putut sa-I spunem idiotului: ''ce faci nea Nelule''! Dar si el a ramas captiv partidului. Noi producem liderii si ei ne conduc.
Democratia este suportabila.
Lipsa libertatii este crima.
Democratia naste monstri pe banda rulanta. Pingelica a ajuns la putere pe bazele democratiei doar ca se numea ''populara''!. (democratie-dreptul de a alege si a fi ales).Ilici pe una ''originala''si acum ne reintoarcem la popor cu realesu'
Capitalismul este cea mai completa forma de dezvoltare economica si cea mai saraca forma de repartizare a profitului.

Militienilor...

Invartitorilor de pulane cam ce pensie merita? Este in raport direct cu loviturile date? Dar haiducii de la drumu` mare postati cu radare, in zone greu de anticipat si pe portiuni bune de sosea cat se la oferin la batranete? Cooperativa `ochiul si timpanul` a avut rezultate minunate (si acum elevii lor folosesc aceleasi obiceiuri) cat merita?
Se plang parca ar fi maicute de pension!
Cu ministrii de doi bani, ce poti sa ceri mai mult! Trebuia sa le ia pensia in totalitate si sa le dea ajutorul minim garantat! Pt siguranta lor minima garantata!

Colonei si generali de doi bani! Cu astia plec la razboi? (si eu sunt rezervist combatant)
Au uitat cand se cacau pe ei de frica ca ii impusca soldatii proprii la revolutie (sunt chiar pensionarii actuali)! Si cica denigrez armata!

duminică, 19 februarie 2012

Doctrina, ideologie, cantecul sirenei sau ''abureli''

Ce votam?
Doctrina partidelor?
Ideologia unei miscari sociale?
Ne lasam amagiti de cantecul unei oarecare sirene politice, precum navigatorii lui Ulise?
Sau sunt doar simple ''abureli''?
Cum poti sa faci o alianta de stanga-dreapta cu scopul declarat de a darama un president?
Cum sari din Internationala Socialista (unde ai intrat fraudulos prin inglobarea unui partid) direct pe dreaptra centurii politice?
Cine face listele de candidati si cine garanteaza ca nu vor mai fi tradari , avand in vedere cele existente?

Este ideologie, doctrina,cantec de sirena sau ''abureala''?
In ce credem si cine este inamicul nostru?
Ce construim in loc?

Votul prin corespondenta!

Sunt de parere ca trebuie introduse mult mai multe modalitati de vot.
De exemplu: votul pe baza de tulnice. Cetatenii din Rachitele si nu numai pot sa voteze cu ajutorul lor.
Cei din sudul tarii sa voteze cu ajutorul fumurilor evacuate de centrale pe carbuni.
Dobrogenii prin telex-uri trimise de pe vapoarele aflate pe mari si tari (de unde flota?)
Bucurestenii cu ajutorul capacelor de la sticlele de bere...
Respectabili moldoveni sa voteze cu ajutorul tobelor...

Cine cunoaste CNP-ul populatiei, va castiga si cu liste suplimentare si fara liste suplimentare.

La nivelul sectiilor de votare foamea este la fel de mare ca si in metrou!

Retoric. Cati dintre noi putem plati impozite online?
Cati dintre noi au incredere in ''votul prin corespondenta''?

Demnitatea natiunii..

Poate monarhia nu ar fi reusit sa ne ofere dezvoltare economica fulminanta...
Dar de un singur lucru sunt sigur: poate sa ne ofere demnitate ca natiune...demnitate ca popor...
Si cand poti sa stai demn alaturi de celelalte natiuni europene parca este mai usor cand treci prin crize economice... mai ai o speranta...

Despre lene...

Lenea este starea normala a oamenilor!...
Nu suntem creati animale de prada !...
Ne lipsesc caninii ascutiti!...
Lenea, contemplatia, meditatia sunt starea noastra de normalitate!...
Berea, gratarul la iarba verde, mishtoul...despre regresivi...
Ceilalti sunt neofigurantii absurdului...

Despre lideri...

Pentru a incerca sa intelegem de ce am am fost manipulati cred ca, este necesar sa revenim la esecul generatiilor nascute in '45-'50. Despre ''reprezentantii'' sai am postat, dar trebuie sa intelegem si perioada istorica in care ei s-au format in scoli.
Este cunoscut faptul ca Petru Groza, stalinistii au trimis in inchisori: industriasii, preotii, elita intelectuala si in general pe oricine avea o opinie diferita de cea a partidului muncitoresc a romanicii anilor `50. Locul lor trebuia luat pe baza de dosar (''coincidenta'' cu ce se intampla azi!) de personal rapid format,dupa orele de strungarie (''coincidenta'' azi se formeaza la S. Haret!).

Formatorii care au scapat de epurari si-au ascuns in beciuri si poduri bibliotecile si au pus la loc de cinste ''manualul micului comunist''
Astfel s-a nascut peste noapte o ''elita'' de profesori formati ''la apelul bocancilor'' ce au avut misiunea istorica de a crea ''omul nou''.

Rezultatul muncii acestei ''elite'' profesorale se vede in calitatea generatiilor nascute in `45-`60 generatie ce a respirat stalinism si a mancat bolsevism pe paine.
Generatia aceasta a faurit apoi cultul personalitatii. De ce? Asta invatase in scoala! Sa pupe dosuri, sa toarne la secu', sa sape colegul mai bine plasat, sa minta cu zambetul pe fata!
Ei au preluat puterea in ''90 si odata cu aceasta au descatusat propriile frustrari reprimate zeci de ani: bani, putere, avere, stil de viata burghez. Lipsa de respect fata de bunurile statului eu o traduc prin absenta orcarui efort propriu de a produce aceste bunuri.

Norocul nostru a fost micul dezghet din ''65-''69 cand s-a recuperat din poduri sau beciuri si a reaparut in biblioteci, literatura universala, literatura la care am avut acces si pe care am ''devorat-o''

Pentru viitor se anunta o generatie de conducatori f. bine pregatiti la S. Haret. Priveste in jur (nu numai la igas) cat de repede si cat de ieftin se obtine o diploma! Vom avea de unde sa alegem lideri, oferta va fi generoasa!

Despre noi ''decreteii'' asi spune acum doar, ca ne aflam in ''criza varstei de mijloc'', un moment de analiza interioara un moment in care avem de luat hotarari si de cautat cai sa le punem in practica.

Liderii pe care ii cautam sunt in iluziile noastre: ii vrem buni, corectii, cinstiti carismatici, eroici.
De fapt ei sunt oportunisti, santajabili, corupti, mincinosi, fara respectul legii.

Nalucile capsunarului se refereau direct la cateva generatii, cele care au adus Tara in situatia actuala si la cele care s-ar putea impune prin lideri autentici, lideri ''multilaterali dezvoltati' cei care pot sa miste ''caruta'' spre prosperitate.
Poate avem nevoie [viziuni (tele-viziuni)de acum 20 de ani] de redifuzarea interviurilor cu dl. Ratiu!

Trecutul genereaza prezentul, iar acesta este consecinta directa a viitorului. Nu avem voie sa uitam trecutul, nu avem voie sa uitam comunismul. Efortul meu se va indrepta spre a ierta crimele comunist-stalinist-securistice.

Eu spun ceea ce gandesc si acest lucru cred ca ma face liber. Sper sa reusesc sa fac ceea ce spun, iar prin acest lucru sa fiu puternic.

Sindicalisti?

Cu asa liderii de sindicat asa proteste! Se aduna anual numai din cotizatii 150 mil euro, care snapanii de lideri ii cheltuie asa cum vor muschii lor dar nu inainte de a da o poleiala de onestitate.
Cadouri de Craciun, mese de 8 Martie, mese de sfarsit de an si chiolhanurile de peste an, bilete de vacanta la pret redus, toate achizitionate la suprapret cu paraindaratul aferent.
Eu nu sunt capabil sa adun toate sumele din cotizatii adunate si cheltuite in 20 de ani de acesti vesnici lideri.
Nu mai stiu ce s-a intamplat cu patrimoniu sindicalistilor...
Poate s-a volatilizat...
Poate duduie si sporeste fondurile de greva....

Eu, nu sunt mort....si nici spiritul meu...dovada ca postez...doar ca si liderii lu` peste imi provoaca greata!

Violul ba$$elului.

Liderul nostru (autoimpus) ne violeaza zilnic, este violator in masa!
Piratul isi imagineaza ca noi suntem haremul sau, ca ne prezentam seara de seara in patul sau de buna voie.

Am recitit un articol semnat A. Plesu si mi-am dat seama ca nici eu nu mai am ce face si va trebui sa-mi fac rost de alifie.

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situ ... termenilor

Nu mai avem intelectuali. Ii scoatem la pensie din universitati la 65 de ani!
Sa continue 'reforma' si sa-i scoatem la pensie si din presa [ca formatori (si mentori) de opinie] la aceiasi varsta.

De Rodica Culcer (cacofonie neintentionata) ati auzit?
Va deranjeaza porumbitele si porumbeii dar de imbalsamati aveti vreo opinie?

Cur te de că cat!

Curtea constitutionala este o institutie artificial conceputa pt. a incerca sa contrabalanseze excesele legislative, cu precadere ordonantele de urgenta si este compusa din judecatori propusi pe criterii politice. Deci pe criterii subiective.
In democratiile parlamentare consolidate CC nu exista, rolul cenzorului legislativului revenind Ministrului Justitiei.
In romanica, delirul ordonantelor guvernului a fost stopat pt. un timp de CC. Baselu` in paranoia sa a schimbat trei judecatori astfel ca balanta justitiei va inclina intotdeauna cum va dicta el.
Orice sesizare a Curtii venita din partea opozitiei este din start perdanta si draga noastra usl nu se mai sinchiseste cu un maruntis ce se cheama `viitorul natiunii`.
Sunt alaturi de tine, iti doresc sa te bucuri de copil si sa incerci sa-i insuflii din frageda pruncie `dragostea pt. noul partid stat pdl`

PS
Romania nu inseamna vremelnicia bocului sau baselului.
Nu Romania il discrimineaza pe mititel ci doar niste hartzabale ordinare...

Parlamentari de la „minoritati”!

12 Ianuarie 1990 a fost primul dus rece, prima contestare consistenta a FSN-ului. Constienti ca mai devreme sau mai tarziu vor avea probleme in parlamentul ce se prefigura, postcomunistii au inventat gaselnita cu Vatra Romaneasca (si a aparut in contrapondere UDMR) si reprezentarea directa la nivel parlamentar a celorlalte minoritati (lipoveni, bulgari, tzigani, etc) in nr de 18 in CD.
Taicu Ilici, in megalomania sa populista, a indicat la inceputurile democratiei `originale` (marca proprie), orizontul de sprijin parlamentar in caz de urgenta (cvorum, legi organice, s.a.) catre minoritati. Pambucienii neavand bunul simt sau obligatia de da socoteala in fata electorilor isi negociaza pe rupte avantajele.Cum obisnuinta devine a doua natura si anumite gesturi se trasforma in cutume iata-i astazi cum birlicii-tziganii-bucieni transformand romanica in abator de vise.
pdl-ul este de mare porc....
Dar pe idiotii astia de pambucieni, pe ordinarii gen. ismana sau imbiubatii udmr cum ii trecem cu vederea? De ce le permitem sa se joace cu viitorul nostru?
Pe ei cine ii recomanda?
Cate voturi adevarate au in spate?
Oare neincrederea in parlamentarismul bicameral nu pleaca si de la jocul lor?

Politicieni...

Am generat clasa asta politica pt. ca asa am fost obisnuiti de comunisti. Unul te propune, unul te sustine si unul trece la vot! Cine este mai vocal, mai santajabil si cotizeaza mai gras este trecut pe lista. Am un vag sentiment ca cei care ies in fata, sunt de fapt niste papusi in mainile altor sforari ce stau in umbra si fac bani adevarati (poate Bittner-Cocos?).
Votul impotriva psd-ului si in general votul negativ este rezultatul culturii politice a populatiei.

Nu sunt de acord ca nu mai exista optiuni politice trebuie doar sa incercam sa provocam si alte personaje si sa le aducem sub reflectoare.(vezi Marga din generatia mai veche sau Cernea din noul val).

Despre Rege vorbesc de 21 ani si cred ca deja am obosit putin. Repet: singura solutie impotriva comunismului (ca manifestare si ca mentalitate) ramane monarhia.

Nu cred ca trebuie sa fi bagabont sa castigi alegerile pt. ca astfel nu vei fi cu nimic mai presus decat adversarul tau, devi si tu tot marlan. Visez (si acum dupa 21 ani) la un Rege, la un parlament bicameral autentic si la o alternanta la executivul politic pana la secretar de stat.

Nu, nu mai dezamagit si ma bucur ca exista inca luciditate si nu o luam cu totii razna!

O opinie!

Ma gandesc din ce in ce mai serios la Remus Cernea si la `verzii` sai, la optimistul de serviciu. Când spun “Remus Cernea” mă gândesc la tânărul de aproximativ 35 de ani, bine informat, citit, cultivat, raţional, cu studii superioare, fan al muzicii rock sau al curentelor underground, rebelul care refuză comercialul şi mainstream-ul, voluntar în societatea civilă şi activ în ong-uri care protestează în stradă împotriva abuzurilor de orice fel venite din partea statului. “Cetăţeanul Remus Cernea” îşi cunoaşte drepturile şi ştie cât de nedrepte sunt legile statului vizavi de libertăţile indivizilor. Este interesat de agenda politică, dar scârbit de ultimii 20 de ani de infantilism politic.

Maghiarilor...

Am calatorit in judetele cu maghiari si inainte de `89 si dupa. Nu mi s-a intamplat sa nu mi se vanda paine s-au altceva la magazine sau hoteluri. Am observat insa cat de sarace sunt judetele respective, ce sosele proaste au (si cand spun proaste le compar cu cele din romanica) si in general faptul ca aceste zone sunt slab dezvoltate economic.

Am fost primit bine in casele lor, am mancat si am baut o tarie impreuna.
Nu am putut insa sa nu admir taria de caracter a lor, luciditatea celor mai multi dintre maghiari, recunoasterea faptului ca tensiunile sunt provocate si intretinute de politicieni.

Acum ne inflamam cand vedem reforma din invatamant, dar uitam ca prost nu este cine cere, ci prost este cel care da.
Poate este o perceptie gresita a mea! Poate am avut eu noroc sa ma inteleg de zeci de ori cu maghiarii....
Dar afirm in continuare ca detonator al nationalismului este:
- saracia.
- lipsa interactiunilor (intereselor)economice.
- lipsa investitiilor (si ce frumusete si bogatie naturala este in harcor!)
- politicianismul si acapararea resurselor in mainile UDMR

Votul.

Eu am racnit si racnesc in continuare pana imi voi rupe (sau imi vor fi rupte ) falcile.
Votul este singura modalitate de schimbare sau recunoastere a unei guvernari.
Protestul poate semnala nivelul de nemultumire dar daca este haotic obtine rezultate opuse scopului.
Daca majoritatea decide ca este bine sa ne conduca tov. comunistii asta e! Te supui ei. Daca ai in Tara 5 mil. de idioti nu construiesti canale sa scapi de ei! Idiotii sunt multi se divid repede si pe deasupra sunt imuni la logica. Emigrarea ramane o solutie pt. individualisti.

Liberalism.

Sunt vopsiti toti, dar dezbinati de felul in care s-au vopsit. Unii s-au vopsit din convingere iar altii au fost fortati sa se vopseasca. Nu au nici un fel de doctrina. Poate cea a lu' Guta cu banii fara numar!
Liberalii batrani ce au fost urmariti de secu' s-au ''reeducat'' in timp.
In frunte cu taticul lor Quintus!
Puteti sa dati cu huo si cu pietre in mine, dar strict din punct de vedere ideologic, doi liberali au fost cel mai aproape de liberalism: catarama si patriciu
Din punctul meu de vedere este evident ca toti actioneaza dupa scheme calculate, ca organizarea si ierarhia este strict militara, cu pecete de servicii.
Securisti din toate partidele: uniti-va!

Liberalii din parlament sunt precum Billy Idol pe langa Ramstein!
In conclizie liberalii au facu puscarii pt. comunisti si au cazut singuri in ele, chiaburii au ajuns la canal pt ca au fost parati de rudele lor care le doreau averea. Dar averea lor unde a ajuns?

Piciorul in prag s-a pus atunci si nota bene piciorul in prag se pune si acum! Cand istoria se repeta si doar actorii difera rezultatul va fi identic!
Sa lasam antichitatea sa se odihneasca in pace ca intre timp omul a ajuns pe luna!
Cu bunavointa te rog sa depasim si momentul acestea pt. ca sunt lucruri petrecute de mult (in antichitate)si locul lor este la muzeu.

Eu am curaj sa rostesc doua nume. Este adevarat ca nu sunt nici de departe simpatiile mele. Ai ceva nume de pus pe tava s-au tot in clandestinitate lucrati?

Incerc sa ma apropii de zilele noastre si stau si ma intreb?
Ce vina aveau copiii parasiti in orfelinate? Meritau sa fie infestati cu SIDA? Dar opozantii luí ceasca de ce trebuiau sa ajunga in sanatorii mintale? De ce femeile ce au incercat sa scape de sarcini trebuiau sa-si riste viata si libertatea? Poate ca trebuia sa se nasca generatia decreteilor? (cu mandrie recunosc ca da!)
Am mult mai multe DE CE-uri!
Spiritul nu tine de foame! Daca te gandesti ca trebuie sa avem mintea antrenata atunci de acord! O minte neantrenatea poate fii usor manipulata.
Din punctul meu de vedere avem nevoie de lideri pe care s-ai urmam.Avem nevoie de analiza societetii romanesti actuale, de identificarea cauzelor ce ne-au adus aici. Avem nevoie de parlamentarism bicameral autentic si de un reprezentant al tarii cu puteri simbolice.Trebuie sa repunem Constitutia pe primul plan.
Spiritul este binevenit cand ai burta plina!
Am nick-ul ''capsunaru'' din respect pentru cei care la capatul rabdarii fiind au plecat din Tara sa-si faca un rost si pe deasupra trimiteau 10 mld E pe an in Tara. Dar Tara ii lua peste picior spunandu-le ''capsunari''. Respectele mele capsunarilor.

Da! De 21 de ani spun ca singura cale de evolutie politica in romanica este monarhia! Pentru ca suntem intr-un cerc de comunisti viciosi si obiceiurile comuniste sunt contagioase! Antonescu PNL vrea ca partidul sa i se subordoneze. Nu ati mai auzit-o si in alte timpuri?

M-am saturat de „escu” !

Ceausescu. Iliescu. Constantinescu. Basescu.Din anul 1965 tot "escu"
Cred ca este (cu mare respect pt. PNL) destul pentru un alt "escu"
In `90 am avut o sansa- MS Regele Mihai.
Sa incercam un exercitiu de imaginatie.
Romania 20 de ani sub domnia MS Regele Mihai.
Cred ca am fi fost mult mai aproape de demnitate.
Monarhia a fost solutia de salvare a Principatelor Unite dupa domnia lui A.I.Cuza. Dar atunci a existat si vointa politica si vointa populara si permisiunea Occidentului, fapt ce a condus mai tarziu la realizarea Romaniei Mari. Ortodoxia exista cu adevarat atunci si a sprijinit inscaunarea lui Carol I. Dar, sa ne intoarcem la fanariotii din zilele noastre...