duminică, 19 februarie 2012

Despre lideri...

Pentru a incerca sa intelegem de ce am am fost manipulati cred ca, este necesar sa revenim la esecul generatiilor nascute in '45-'50. Despre ''reprezentantii'' sai am postat, dar trebuie sa intelegem si perioada istorica in care ei s-au format in scoli.
Este cunoscut faptul ca Petru Groza, stalinistii au trimis in inchisori: industriasii, preotii, elita intelectuala si in general pe oricine avea o opinie diferita de cea a partidului muncitoresc a romanicii anilor `50. Locul lor trebuia luat pe baza de dosar (''coincidenta'' cu ce se intampla azi!) de personal rapid format,dupa orele de strungarie (''coincidenta'' azi se formeaza la S. Haret!).

Formatorii care au scapat de epurari si-au ascuns in beciuri si poduri bibliotecile si au pus la loc de cinste ''manualul micului comunist''
Astfel s-a nascut peste noapte o ''elita'' de profesori formati ''la apelul bocancilor'' ce au avut misiunea istorica de a crea ''omul nou''.

Rezultatul muncii acestei ''elite'' profesorale se vede in calitatea generatiilor nascute in `45-`60 generatie ce a respirat stalinism si a mancat bolsevism pe paine.
Generatia aceasta a faurit apoi cultul personalitatii. De ce? Asta invatase in scoala! Sa pupe dosuri, sa toarne la secu', sa sape colegul mai bine plasat, sa minta cu zambetul pe fata!
Ei au preluat puterea in ''90 si odata cu aceasta au descatusat propriile frustrari reprimate zeci de ani: bani, putere, avere, stil de viata burghez. Lipsa de respect fata de bunurile statului eu o traduc prin absenta orcarui efort propriu de a produce aceste bunuri.

Norocul nostru a fost micul dezghet din ''65-''69 cand s-a recuperat din poduri sau beciuri si a reaparut in biblioteci, literatura universala, literatura la care am avut acces si pe care am ''devorat-o''

Pentru viitor se anunta o generatie de conducatori f. bine pregatiti la S. Haret. Priveste in jur (nu numai la igas) cat de repede si cat de ieftin se obtine o diploma! Vom avea de unde sa alegem lideri, oferta va fi generoasa!

Despre noi ''decreteii'' asi spune acum doar, ca ne aflam in ''criza varstei de mijloc'', un moment de analiza interioara un moment in care avem de luat hotarari si de cautat cai sa le punem in practica.

Liderii pe care ii cautam sunt in iluziile noastre: ii vrem buni, corectii, cinstiti carismatici, eroici.
De fapt ei sunt oportunisti, santajabili, corupti, mincinosi, fara respectul legii.

Nalucile capsunarului se refereau direct la cateva generatii, cele care au adus Tara in situatia actuala si la cele care s-ar putea impune prin lideri autentici, lideri ''multilaterali dezvoltati' cei care pot sa miste ''caruta'' spre prosperitate.
Poate avem nevoie [viziuni (tele-viziuni)de acum 20 de ani] de redifuzarea interviurilor cu dl. Ratiu!

Trecutul genereaza prezentul, iar acesta este consecinta directa a viitorului. Nu avem voie sa uitam trecutul, nu avem voie sa uitam comunismul. Efortul meu se va indrepta spre a ierta crimele comunist-stalinist-securistice.

Eu spun ceea ce gandesc si acest lucru cred ca ma face liber. Sper sa reusesc sa fac ceea ce spun, iar prin acest lucru sa fiu puternic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu