luni, 20 februarie 2012

Democratia este suportabila.

Sistemele sociale trebuie definite prin ce urmaresc. Democratia poate este degenerata in esenta, poate ca a pierdut din principiile antice dar este singurul sistem care mentine libertatea si demnitatea umana. Am mai spus-o si o repet: defectul democratiei consta in lipsa meritocratiei, in lipsa procedurilor de selectie a valorilor. Tutea spunea ca democratia este sufragiu turmei si numai norocul aduce in fata un individ merituos. Cred ca are dreptate.
Am trait doua modele de democratie.
Cea populara in care aveam drept de a alege si a fi ales. Pana aici era OK. Votam pt. sindicalisti, primari, presedinte si cei cu carnet pt. partid.
Din exterior totul era minunat. In esenta totul era fortat si uite asa ne bateam joc de de un principiu.
A urmat democratia originala. Drept de vot, de a fi ales, egalitate blablabla. Un om un vot. Un idiot langa un geniu astfel ca am putut sa-I spunem idiotului: ''ce faci nea Nelule''! Dar si el a ramas captiv partidului. Noi producem liderii si ei ne conduc.
Democratia este suportabila.
Lipsa libertatii este crima.
Democratia naste monstri pe banda rulanta. Pingelica a ajuns la putere pe bazele democratiei doar ca se numea ''populara''!. (democratie-dreptul de a alege si a fi ales).Ilici pe una ''originala''si acum ne reintoarcem la popor cu realesu'
Capitalismul este cea mai completa forma de dezvoltare economica si cea mai saraca forma de repartizare a profitului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu